Vlaanderen

Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) is samen met de universiteit van Gent een project opgestart om meer inzicht te krijgen in chytridiomycose en ranavirose bij amfibieën in Vlaanderen. Voor meer informatie en over hoe je kunt participeren en dieren kunt aanleveren verwijzen we naar Bsal pagina van ANB. De webpagina van Natuurpunt is ook erg informatief. Hier wordt informatie gegeven aan mensen die lange wandelingen in de bossen maken en bezorgd zijn, maar ook staat er informatie op voor hobbyisten en is de pagina gericht op mensen die beroepsmatig met de schimmel te maken hebben. 

Momenteel organiseren de Belgische federale en gewestelijke administraties die bevoegd zijn voor natuurbehoud een publieke raadpleging ten behoeve van een nationaal plan ter bestrijding van Bsal.  Het plan kan hier geraadpleegd worden tot en met 16 februari 2017. 

WALLONIË 

Voor Wallonië kan bij vondsten van verdachte dieren contact worden opgenomen met Natagora. 

GENT

In de omgeving van Gent kan contact opgenomen worden met de Universiteit Gent (Faculteit Diergeneeskunde, Vakgroep Pathologie, bacteriologie en pluimveeziekten).